El PSOE insisteix que el govern central mantindrà les competències d’asil, expulsió, fronteres i immigració

Patxi López admet que no se sent còmode amb el discurs d'alguns dirigents de Junts sobre els immigrants

    El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López (Congrés dels Diputats)

    El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha insistit aquest dimarts que, malgrat el pacte amb Junts, hi ha competències exclusives de l’administració central en matèria d’immigració que “continuaran en mans” del Govern d’Espanya, com ara “les polítiques d’asil, expulsió, fronteres i immigració irregular”. “Tot això correspon a l’Estat i seguirà en mans de l’Estat”, ha dit en una entrevista a Radiocable.

    Així, López ha explicat que la transferència es limitarà a “tot el que té a veure amb l’ordenació i integració social de la immigració”, és a dir “les polítiques transversals que engloben des d’educació a habitatge i les polítiques socials”. Tot plegat, segons López, es concretarà en una llei orgànica que “aclarirà” les qüestions que l’administració central pot transferir i les que no.

    D’altra banda, el portaveu socialista ha afirmat que no se sent còmode amb el discurs d’alguns dirigents de Junts sobre immigració, i ha recordat que l’acord amb la formació de Carles Puigdemont es limita a “un paràgraf” redactat amb “urgència”. Això explica, segons López, les diverses “interpretacions” que es fan de l’acord, però el PSOE no pot anar més enllà “del que marca la Constitució com a competències exclusives ni del que marca el mateix Estatut de Catalunya, que són competències transferibles a la Generalitat”.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari