El govern central manté que el “control de les fronteres” no es transferirà a la Generalitat

Sánchez recorda que les competències autonòmiques se centren en àmbits com la integració

    El secretari general del PSOE i president del govern central, Pedro Sánchez, presideix una reunió del seu partit (@PSOE)

    El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el “control de les fronteres” i la lluita contra la immigració il·legal continuarà en mans de l’executiu central malgrat l’acord tancat la setmana passada amb Junts. Tal com ha detallat Sánchez en una entrevista a RNE, els estatuts de Catalunya o Andalusia ja defineixen les competències en aquest àmbit que té cada territori, com ara les tasques relacionades amb la integració “social” o “laboral” dels nouvinguts.

    Tanmateix, el cap del govern espanyol ha negat que la Generalitat pugui fixar en un futur el nombre d’estrangers que vol “acollir” i que arriben diàriament a Canàries. Preguntat per si Junts fa un discurs racista al voltant de la immigració, Sánchez ha replicat que qui ha incorporat un partit “xenòfob” a les institucions és el PP amb Vox.

    “He escoltat el secretari general de Junts dir que no són un partit xenòfob”, ha indicat Sánchez, que ha destacat que “Catalunya és de les comunitats més solidàries” i que la política migratòria d’Espanya és solidària i està alineada amb els criteris de la Unió Europea.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari