Junts vol que el govern català pugui decidir expulsar migrants multireincidents

Turull defensa que la Generalitat ha de tenir "les competències de qualsevol Estat" sobre fluxos migratoris

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, a Catalunya Ràdio

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, s’ha referit aquest dijous a l’acord entre la seva formació i el PSOE que va permetre salvar els primers decrets del govern central de Pedro Sánchez. El pacte inclou competències en matèria d’immigració i, encara que no s’ha concretat de quines es tracta, Turull ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el govern català hauria de poder decidir si s’expulsa o no els migrants multireincidents.

    “Hem de mirar en quines condicions se’ls pots fer fora”, ha indicat Turull, que ha afirmat que “cap alcalde està satisfet que hi hagi persones al seu poble que hagin reincidit 210 vegades”. En aquest sentit, el postconvergent ha indicat que “es va entrant i sortint dels jutjats, que estan col·lapsats” i que, a parer seu, “hi ha immunitat per a una sèrie de gent que no té la sensació que qui la fa la paga”.

    Preguntat per l’alcaldessa d’extrema dreta de Ripoll, Sílvia Orriols, que comparteix el mateix posicionament sobre el tema, el dirigent de Junts ha rebatut que el “fenomen” de la immigració “s’ha d’abordar amb lògiques molt diferents d’aquesta persona”, a través de “polítiques d’integració i no d’enfrontament”.

    Turull  ha situat la immigració com una qüestió “cabdal” i ha assenyalat que el principal problema a abordar és per què hi ha multireincidència. Respecte a l’acord, ha defensat que el Govern de la Generalitat ha de tenir  “les competències de qualsevol Estat”, incloent-hi permisos de residència, fluxos o qüestions laborals, però  no ha volgut posar data al traspàs de les competències, perquè volen “negociar una bona llei orgànica”.

    (Visited 56 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari