El govern central demana iniciar el procés perquè el català, el basc i el gallec siguin oficials a la UE

Albares proposa que la qüestió s’inclogui en l’ordre del dia de la reunió del Consell General del 19 de setembre

  El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, durant la sessió constitutiva de les Corts Generals, al Congrés dels Diputats (ACN)

  El govern central ja ha demanat al Consell de la Unió Europea que s’iniciïn els tràmits per fer que el català, el basc i el gallec siguin llengües oficials de la UE. Així consta en un escrit enviat pel ministre d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, on es demana modificar el reglament número 1, del 1958, que regula les llengües oficials i d’ús de la UE, per incorporar-hi els idiomes cooficials d’Espanya.

  L’executiu central ha demanat que la qüestió formi part de l’ordre del dia de la reunió del Consell d’Afers Generals prevista pel 19 de setembre. L’oficialitat del català és un dels acords que JxCat i ERC han aconseguit en la negociació amb el PSOE per votar Francina Armengol a la presidència del Congrés.

  (Visited 26 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari