ERC dona suport a Francina Armengol perquè presideixi el Congrés

Gabriel Rufián assegura, però, que aquesta confiança en els socialistes no implica el Sí a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern

Gabriel Rufían, portaveu del grup de diputats d'ERC al Congrés, anuncia el seu suport a Francina Armengol com a presidenta de la Cambra

Gabriel Rufían, portaveu dels diputats d’ERC al Congrés, ha anunciat fa uns minuts que Francina Armengol comptarà amb els vots d’aquest grup per presidir la Cambra parlamentària. Aquest anunci arriba poc després que JuntsxCatalunya anunciés que havia arribat a un acord amb els socialistes per votar també la candidatura d’Armengol. Si no hi ha sorpreses de darrera hora, doncs, la líder dels socialistes balears substituirà Meritxel Batet en la presidència del Congrés.

Rufián ha avançat que el suport a Armengol ha arribat després d’una llarga nit de negociacions en les quals els interlocutors socialistes s’han compromès a aprovar avenços en l’ús de les llengües cooficials en els diversos àmbits de l’administració pública, la investigació a fons de qui va ordenar i controlar des del govern espanyol el suposat espionatge de dirigents i activistes independentistes batejat com a CatalanGate i l’aprofundiment en la desjudicialització de la política.

El portaveu d’ERC ha afirmat que aquest acord no implica que Pedro Sánchez tingui garantit el Sí dels republicans en la sessió d’investidura del president del Govern espanyol.

Amb el suport dels 14 diputats de Junts i ERC, l’elecció de la nova presidenta de la Cambra no dependrà, doncs, de l’única diputada de Coalició Canària que, fins fa unes hores, tenia a les seves mans si aquest càrrec requeia en Francina Armengol o en la candidata del Partit Popular, Cuca Gamarra.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari