Què tenen en comú Salvador Illa i Anna Gabriel?

Anna Gabriel - Foto: Otra Vuelta de Tuerka (YouTube)

Tant Salvador Illa com Anna Gabriel han usat versions en castellà de topònims que, a Catalunya, ja no és habitual sentir en cap altre idioma que no sigui el català.

El cas d’Illa, de fa uns dies, ha estat sonat: va dir “Lérida” i diversos rivals polítics se li van tirar a sobre, aprofitant per argumentar que algú que diu Lérida en lloc de Lleida, encara que ho digui quan parla en castellà, no pot ser un bon president de la Generalitat.

Entre els que es van apuntar als retrets hi ha l’exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ha escrit a la xarxa social X: “Lérida, Bajo Llobregat… Queda una setmana perquè Salvador Illa recuperi més topònims franquistes”.

Irònicament, però, Reguant ha assenyalat una de les seves excompanyes al Parlament de Catalunya, l’exportaveu parlamentària de la CUP Anna Gabriel.

En una entrevista publicada el 2017 pel programa Otra Vuelta de Tuerka, de Pablo Iglesias, Anna Gabriel va dir que el seu lloc de naixement, Sallent, “es como un enclave del Bajo Llobregat“. Aquestes paraules, pronunciades només uns mesos abans de l’1-O, no van tenir repercussió.

(Visited 457 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari