La defensa de Borràs reclama suspendre el judici pel pacte de la Fiscalia amb dos acusats

El ministeri públic afirma que l'acord amb la resta d'imputats "no s'ha formalitzat"

    La presidenta de Junts, Laura Borràs, a les portes del TSJC

    Foto: @JuntsxCatParl

    La primera sessió del judici contra la presidenta de Junts, Laura Borràs, pels presumptes delictes de prevaricació i falsedat documental ha estat marcada pel pacte que han assolit els altres dos acusats, Isaías Herrero i Andreu Pujol Martín, i la Fiscalia. La defensa de la líder de Junts, liderada pels advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal, ha reclamat la suspensió del judici argumentant que la “situació novedosa” vulnera el seu dret a defensa, i ha tractat de “coacusadors” Herrero i Pujol Martín.

    L’advocada de Borràs ha criticat que l’acord els hagi “obligat a buscar en 72 hores” noves proves, després de mantenir durant tres anys “la mateixa línia de defensa”, i ha recordat que fins i tot van contractar conjuntament una prova pericial que les tres defenses van pagar a parts iguals. La Fiscalia, per la seva banda, ha aclarit que “no ha formalitzat” l’acord amb els dos acusats, fet que ha confirmat la defensa d’Herrero, qui, al seu torn, ha assenyalat Elbal en considerar que “qüestiona l’exercici del dret de defensa”.

    Hores abans del judici, Boye ha presentat un escrit al tribunal afirmant que les acusacions contra Borràs que podrien produir-se per part de la resta d’acusats han estat “evidentment compensades, bonificades o pagades”, uns comentaris que la defensa de Pujol Martín ha considerat “innecessaris i desafortunats”, incidint en el “respecte pel dret de defensa”. Els advocats de Borràs, però, consideren que l’acord amb la Fiscalia podria constituir una vulneració del codi deontològic de l’advocacia, i han sol·licitat una dispensa per reunir proves i entregar-les al Col·legi d’Advocats.

    (Visited 132 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari