El beneficiari dels contractes de Borràs negocia ara inculpar-la

Isaías Herrero, ja condemnat per tràfic de drogues, busca un pacte amb la Fiscalia per eludir la presó

La presidenta de Junts, Laura Borràs

Isaías Herrero, l’informàtic i principal beneficiari dels contractes en el judici contra la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, està negociant amb la Fiscalia la possibilitat d’inculpar la presidenta de Junts en el judici que començarà divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel fraccionament de contractes quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, segons publica La Vanguardia.

Un pacte en què es comprometria a confessar les presumptes irregularitats que hauria comès amb la líder de Junts a canvi d’una condemna mínima que li permeti eludir la presó. El pacte, segons indiquen fonts judicials, no està tancat i de concretar-se, seria ja poc abans que comenci el judici.

Els contactes s’haurien iniciat fa un parell de setmanes per explorar un acord satisfactori per a totes dues parts. La fiscalia aconseguiria així lligar l’acusació contra Borràs en aconseguir la confessió d’un dels dos implicats en el presumpte frau sense haver de dependre exclusivament dels correus electrònics que consten a la causa i que la defensa de la líder de Junts ha demanat impugnar.

Per altra banda, Herrero es garantiria una pena mínima que impediria el seu ingrés a la presó. La fiscalia demana per a ell la mateixa condemna que sol·licita per a Borràs: sis anys de presó per falsedat documental i vint-i-un anys d’inhabilitació per ocupar un càrrec públic i una multa de 72.000 euros, la meitat del que reclama a Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides