Aragonès defensa a Belfast un referèndum pactat com “la millor solució”

El president català en funcions considera que "enfortir les relacions" amb Irlanda del Nord és "important" per si es vota sobre la independència

Pere Aragonès, a Belfast - Foto: ACN, Mar Martí

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres des de Belfast que el seu objectiu en els quatre anys vinents és que es pugui “arribar a un acord” per “fixar les condicions d’un referèndum” sobre la independència de Catalunya.

És la millor solució a qualsevol conflicte polític, també al conflicte entre Catalunya i Espanya”, ha assegurat el president català i candidat d’ERC, que s’ha reunit amb la primera ministra d’Irlanda del Nord i vicepresidenta del Sinn Féin, Michelle O’Neill, el dia abans d’arrencar la campanya electoral.

El cap de l’executiu català ha establert un paral·lelisme amb la situació d’Irlanda i ha assegurat que, si en aquest país “es va aconseguir arribar a un acord entre posicions molt allunyades, també ha de ser possible fer-ho a Catalunya”, difon l’ACN.

Aragonès també ha dit que “és important” pel govern català “enfortir les relacions” amb territoris com Irlanda del Nord, entre altres aspectes, “per la previsió que, si es donen determinades condicions, es pugui celebrar un referèndum”. “Precisament això és el que busquem a Catalunya”, ha destacat el cap de l’executiu, defensant que “aquesta és la millor solució al conflicte entre Catalunya i Espanya”.

Aragonès, així mateix, ha dit que “no es pot intentar fer una fotocòpia” d’allò que passa en altres contextos, però ha destacat que a Irlanda “es va arribar a un acord entre gent que pensava molt diferent i posicions molt allunyades”, afegeix la mateixa informació.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari