El govern català assegura que va informar PSC i comuns del “detall” de l’acord sobre Hard Rock

La portaveu Plaja justifica el fet de no explicar-lo en roda de premsa adduint que el contingut era "tècnic" i no canviava res

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja - Foto: ACN, Marta Sierra

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimecres que es va informar el PSC i En Comú Podem del “detall” de l’acord del 27 de febrer sobre Hard Rock. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afegit que fins i tot podria explicar “el dia i l’hora” que se’ls va comunicar, després que la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, acusés l’executiu de mentir.

Tant Plaja com la consellera de Territori, Ester Capella, han defensat que es tracta d’un acord que actualitza “qüestions tècniques” i “no canvia res” del macroprojecte, en la línia que ja havien marcat les declaracions del president Pere Aragonès aquest mateix dimecres. Preguntada pel motiu pel qual no va informar-ne en roda de premsa, Plaja ha dit que no acostuma a explicar acords tècnics que deixen sense efecte acords anteriors ,i ha afegit que es va publicar al portal de transparència.

Segons Capella, la polèmica per l’acord de govern del febrer sobre Hard Rock és un “tema de campanya electoral pura”, i ha recordat que aquesta qüestió ja va fer “descarrilar” els pressupostos per al 2024. A més, ha insistit que, si no es tramités, es podria cometre un delicte de prevaricació. “No és el projecte del Govern, però els governs hereten milers de decisions i, quan no tens capacitat de canviar-les, les apliquem sempre ens agradin o no ens agradin”, ha afegit.

Pel que fa al motiu pel qual el govern va aprovar mitja hora abans de tancar l’acord amb el PSC sobre pressupostos, la consellera ha respost que l’acord s’estava revisant i que es va aprovar quan es van tenir “tots els elements sobre la taula”. Capella, a més, ha remarcat que no suposa que es destini ni un cèntim d’euro públic al Hard Rock.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari