Infermeres, auxiliars i la resta de personal sanitari se sumen a la vaga de metges

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya denuncia la "situació límit que viuen els professionals de la salut"

  Protesta de sanitaris en defensa de la salut pública
  Protesta de sanitaris en defensa de la salut pública

  Foto: Imatge d'arxiu

  La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, entitat integrada per diversos sindicats d’infermeria i d’altre personal sanitari, ha convidat a sumar-se a la vaga convocada per Metges de Catalunya el 25 i 26 de gener a tots els professionals de l’àmbit de la sanitat, de manera que infermeres, auxiliars, administratius i psicòleg, entre d’altres, es mobilitzaran juntament amb el col·lectiu mèdic.

  En una roda de premsa aquest divendres davant la seu del Departament de Salut, la Mesa Sindical ha denunciat la “situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya” i ha assenyalat que “no han vist cap apropament ni intenció de millorar la seva situació laboral ni professional” per part de la Generalitat. Amb la vaga, els sindicats pretenen forçar el Departament de Salut a assolir un acord  per començar a fer efectives totes les demandes del col·lectiu sanitari.

  Entre les reclamacions del personal sanitari hi ha l’equiparació de les condicions laborals i salarials de tots els treballadors del sistema públic de salut català, establir ràtios adequades que permetin oferir una correcta assistència i reduir l’actual càrrega de treball; posar fi als contractes temporals i eventuals, així com a les contractacions a temps parcial; destinar el 25% del pressupost de Salut a l’atenció primària; fixar una jornada de 35 hores setmanals per al torn diürn i una reducció de jornada per al nocturn; i ampliar les places de residents.

  Condicions precàries

  Metges de Catalunya fa temps que alerta que la situació de la sanitat pública catalana és “insostenible” i que el sistema públic català està “tenallat per la sobrecàrrega assistencial”, a més de la palesa “precarietat de les condicions laborals i retributives dels professionals”. El col·lectiu mèdic assegura que la continuïtat del sistema de salut pública està en “seriós risc” i considera les llistes d’espera ja són “inassolibles”. Pel sindicat, anar a la vaga “és l’última de les últimes esperances de poder arribar a una entesa i a una millora del sistema sanitari”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.