Vaga de Metges de Catalunya el 25 i 26 de gener

Denuncien que la salut pública catalana viu una "descapitalització sense precedents"

Cartells amb les reivindicacions dels metges de l'atenció primària

El sindicat majoritari dels professionals de la salut catalana, Metges de Catalunya, ha convocat una vaga de dos díes, 25 i 26 de gener, denunciant que la situació de la sanitat pública catalana és “insostenible” i que el sistema públic català està “tenallat per la sobrecàrrega assistencial”, hi ha una evident manca de metges i és palesa la “precarietat de les condicions laborals i retributives dels professionals“.

Metges de Catalunya denuncien que la continuïtat del sistema de salut pública està en un “seriós risc” a causa d’una “descapitalització sense precedents”. Els metges denuncien que el sistema pateix d’unes “inassolibles llistes d’esperes” amb greus problemes d’accessibilitat per part dels ciutadans. Amb aquest rerefons, des del sindicat de professionals sanitaris volen convocar “una mobilització històrica que esdevingui el motor de la reconstrucció del sistema”.

Es dona la circumstància que l’amenaça de la protesta de sanitaris públics coincideix en una època de l’any en la qual els serveis de salut públics han de respondre a grips i altres malalties respiratòries, com serien avui la bronquiolitis que afecta especialment als nens petits o la covid que continua estant present en les consultes mèdiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.