Metges de Catalunya adverteix de mobilitzacions si no hi ha un “canvi radical”

El sindicat reclama mesures que resolguin els problemes estructurals de la sanitat pública

  El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart

  Foto: @metgescatalunya

  Metges de Catalunya ha entregat aquest dijous al Parlament les 54.344 signatures recollides en la campanya signasanitat.cat que reclama mesures que resolguin els problemes estructurals de la sanitat pública. En una roda de premsa, el secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, ha exigit mesures “urgents” per redreçar el rumb de la sanitat, i ha advertit que si la situació no canvia, podrien produir-se mobilitzacions.

  “El malestar i la indignació del personal facultatiu és enorme, només cal una espurna perquè esclati una revolta”, ha admès Lleonart, que ha afegit que si no hi ha un canvi en les polítiques de Salut “serà molt difícil evitar una gran mobilització del col·lectiu mèdic a curt termini”. El secretari general de Metges de Catalunya ha demanat posar fi a les “mancances estructurals del sistema” i aconseguir millores laborals i retributives.

  Principalment, el sindicat reclama invertir més recursos i contractar més professionals, millorar les condicions laborals dels sanitaris, fer més accessible el sistema, reduir les llistes d’espera i fer atractiu l’exercici de la medicina en la sanitat pública, per tal que els professionals més joves no marxin a altres països. “Si no som capaços de retenir els metges joves i garantir el relleu generacional, d’aquí a pocs anys vista tindrem un sistema descapitalitzat amb greus dificultats per donar el servei públic”, ha avisat Lleonart.

  (Visited 64 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari