Metges de Catalunya: “La vaga és l’última esperança d’arribar a una entesa”

El sindicat alerta que els diners "no serveixen de res" si no es destinen a millorar les condicions laborals i retributives

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart

Foto: El Matí de Catalunya Ràdio

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha explicat aquest dimarts els motius que han dut el col·lectiu a convocar una vaga els pròxims 25 i 26 de gener, i ha advertit que incrementar el pressupost del Departament de Salut no serveix de res si els diners no es destinen a les problemàtiques que afecten el dia a dia del sistema sanitari. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Lleonart ha assegurat que les aturades són l’última de les opcions per a obtenir les demandes que fa anys que estan sobre la taula.

“Els metges, per la nostra vocació de servei i pel nostre tarannà, no som de convocar vagues, no som un col·lectiu procliu a fer-ho i, per tant, per a nosaltres això és l’última de les últimes esperances de poder arribar a una entesa i a una millora substancial del sistema sanitari tal com el concebem”, ha manifestat el secretari general de Metges de Catalunya. Lleonart ha criticat que, encara que aquest 2022 s’hagi comptat amb el pressupost executat de Salut més elevat, ni els pacients ni els professionals han notat millores en el sistema sanitari, fet que demostra que els diners “no van on han d’anar”.

“Encarem el 2022 amb el pressupost executat del Departament de Salut més alt de tota la seva història, 14.000 milions d’euros i, en canvi, mentre això està passant, resulta que tenim les llistes d’espera més altes de tota la història i els professionals no han vist en res millorades les seves condicions laborals i retributives”, ha denunciat Lleonart. “Si es prometen 1.000 milions més d’euros al pressupost, però no tenen un destí finalista a eixugar les llistes d’espera o a millorar les condicions laborals i retributives, no ens serveix de res”, ha assegurat.

El secretari general de Metges de Catalunya ha assenyalat que “l’objectiu prioritari és poder donar una bona atenció a la ciutadania” i que “l’única manera” de fer-ho és comptar amb més personal. “S’ha de fer atractiu el sistema a la gent que l’està abandonant”, ha destacat Lleonart, que ha advertit que hi ha molts sanitaris que marxen a l’estranger, van a l’àmbit de l’assistència privada o que, fins i tot, pleguen de la seva professió.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari