El govern de Collboni desvincula la designació de la prefectura de la Via Laietana com a memorial d’un canvi d’ús immediat

L'alcalde i el tinent Batlle, favorables al fet que la Guàrdia Urbana usi pistoles elèctriques

La comissaria de Via Laietana

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha defensat aquest divendres al plenari municipal que la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana es converteixi en un centre de memòria. Batlle, això sí, ha desvinculat aquest reconeixement d’un canvi d’usos “immediat” d’aquest edifici.

Segons ha dit, ha de ser “compatible” amb els actuals usos policials “sense perjudici” que la policia pugui buscar una altra ubicació i traslladar-se a unes instal·lacions “més modernes i adaptades” a les seves competències “quan arribi el moment”, recull l’ACN.

Batlle s’ha expressat en aquests termes durant el debat de dues proposicions de BComú i ERC que demanen desafectar la prefectura. És a dir, que deixi de tenir usos policials, i convertir-lo en un centre de memòria.

Pistoles elèctriques
D’altra banda, el govern municipal de Barcelona ha manifestat que valora “positivament” i que té una postura “favorable” a l’ús de les pistoles elèctriques per part de la Guàrdia Urbana. Ho han dit tant l’alcalde, Jaume Collboni, com el mateix Batlle, en el marc del ple municipal..

Batlle ha dit que aquestes armes serveixen per substituir les armes de foc en determinades actuacions policials, cosa que augmenta la seguretat d’agents i ciutadans. Mentre que Collboni, en resposta a un prec de TriasxBCN (Junts), ha dit que el seu govern veu “positivament” la petició de l’intendent en cap del cos, Pedro Velázquez, que reclama que els agents tinguin més elements de seguretat i protecció abans de fer servir l’arma de foc.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari