L’Audiència Nacional processa excúpula d’ETA per assassinat i segrest de l’exregidor Blanco

Els considera autors intel·lectuals del crim perquè no van fer res per evitar-lo

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

El jutge Manuel García-Castellón vol jutjar l’excúpula d’ETA pel segrest i assassinat l’any 1997 de l’exregidor del PP Miguel Ángel Blanco. El magistrat de l’Audiència Nacional els considera autors intel·lectuals del crim perquè no van fer res per evitar-lo.

Per justificar la decisió, García-Castellón ha aprofitat el mateix argument que va fer servir el Tribunal Suprem per acusar de terrorisme Carles Puigdemont. A Puigdemont el van processar perquè el consideraven el cervell de Tsunami Democràtic. Per tant, ara, la jurisprudència del Suprem, obre la porta a acusar els dirigents d’una organització pels delictes que han comès els seus membres.

El magistrat considera que les quatre persones que dirigien ETA en el moment de l’assassinat, Kantauri, Mikel Antza, Anboto i Iñaki de Rentería, també en són responsables. Amb aquest moviment, el magistrat els deixa a un pas del judici i fixa una fiança solidària de dos milions d’euros.

El judici pel segrest i l’assassinat de Blanco va ser fa 18 anys, el 2006. La justícia va condemnar a Javier García Gaztelu, conegut com a Txapote, i la seva parella Irantzu Gallastegui, més coneguda com a Amaia, a 50 anys de presó.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari