Els sanitaris denuncien el “menysteniment” a l’atenció primària

La presidenta del FoCAP critica que un metge tingui fins a 80 visites al dia

  Una metgessa en un Centre d'Atenció Primària (CAP)

  Foto: @salutcat

  La presidenta del Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP), la metgessa Meritxell Sánchez-Amat, ha alertat de la difícil situació que “des de fa temps” viu l’atenció primària i ha reclamat una inversió en personal i infraestructures per poder garantir una bona atenció als pacients. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez-Amat ha assegurat que l’atenció primària “a la pràctica, està menystinguda pel sistema sanitari”, i que això “ho paga tota la població”.

  “L’atenció primària està en una situació precària des de fa molt de temps. Tenim un problema de personal, ens cal espai i ens fa falta que se’ns doni responsabilitat perquè puguem treballar”, ha manifestat la presidenta del FoCAP. “No és normal que un metge tingui fins a 80 visites al dia entre presencials i consultes telefòniques. Treballar d’aquesta manera fa impossible donar l’atenció que cal als pacients”, ha denunciat.

  En aquest sentit, des del FoCAP es considera que cal fer una “inversió en diners i en reorientació del sistema cap a l’atenció primària” i que, per resoldre les mancances que presenta, el 25% del pressupost s’hauria de destinar a aquest àmbit sanitari. A més, també reclamen la creació d’un pla per captar professionals -tant metges com infermeres- i fer l’oferta més atractiva per tal que els sanitaris no marxin a altres països o recorrin a l’assistència privada.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari