Els sanitaris denuncien el “menysteniment” a l’atenció primària

La presidenta del FoCAP critica que un metge tingui fins a 80 visites al dia

  Una metgessa en un Centre d'Atenció Primària (CAP)

  Foto: @salutcat

  La presidenta del Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP), la metgessa Meritxell Sánchez-Amat, ha alertat de la difícil situació que “des de fa temps” viu l’atenció primària i ha reclamat una inversió en personal i infraestructures per poder garantir una bona atenció als pacients. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez-Amat ha assegurat que l’atenció primària “a la pràctica, està menystinguda pel sistema sanitari”, i que això “ho paga tota la població”.

  “L’atenció primària està en una situació precària des de fa molt de temps. Tenim un problema de personal, ens cal espai i ens fa falta que se’ns doni responsabilitat perquè puguem treballar”, ha manifestat la presidenta del FoCAP. “No és normal que un metge tingui fins a 80 visites al dia entre presencials i consultes telefòniques. Treballar d’aquesta manera fa impossible donar l’atenció que cal als pacients”, ha denunciat.

  En aquest sentit, des del FoCAP es considera que cal fer una “inversió en diners i en reorientació del sistema cap a l’atenció primària” i que, per resoldre les mancances que presenta, el 25% del pressupost s’hauria de destinar a aquest àmbit sanitari. A més, també reclamen la creació d’un pla per captar professionals -tant metges com infermeres- i fer l’oferta més atractiva per tal que els sanitaris no marxin a altres països o recorrin a l’assistència privada.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.