Foment del Treball afirma que és possible ampliar l’aeroport de Barcelona sense afectar la Ricarda

La patronal catalana impulsarà una comissió per "recuperar el consens institucional" i dur a terme el projecte

  Un avió enlairant-se des de l'aeroport del Prat
  Un avió enlairant-se des de l'aeroport del Prat

  El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat aquest divendres que és possible ampliar l’aeroport de Barcelona sense causar afectacions en la llacuna de la Ricarda. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez Llibre ha exposat un projecte tècnic elaborat per experts aeroportuaris que permetria una ampliació sense impacte en l’espai natural protegit, i ha avançat que impulsarà una comissió per “recuperar el consens institucional” per ampliar l’aeroport.

  Segons ha explicat el president de Foment, tenint en compte aquest projecte, seria suficient ampliar entre 300 i 350 metres la tercera pista amb l’objectiu de convertir l’aeroport en un hub intercontinental. Així, les zones de la Ricarda i el Remolà no resultarien afectades, ha assegurat. Per tal de dur-lo a terme, la patronal catalana crearà a principis de setembre una comissió amb experts aeroportuaris, empresaris i referents acadèmics que permeti reimpulsar l’ampliació de l’aeroport.

  Pensem que és fonamental poder recuperar el consens institucional de l’agost del 2021“, ha assenyalat Sánchez Llibre, que ha expressat la voluntat de la patronal de “fer extensiu” aquest consens als ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona afectats per l’ampliació. En aquest sentit, el president de Foment ha insistit que si es resol positivament l’afectació a l’espai natural protegit que hi ha als voltants de l’aeroport, s’haurà superat la principal dificultat que va impedir l’acord l’any passat.

  (Visited 64 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari