Colau afirma que darrere de l’ampliació de l’aeroport “hi havia una operació immobiliària”

L'alcaldessa s'apunta a les informacions d'EL TRIANGLE que no hi havia voluntat de convertir la infraestructura en un 'hub'

Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirma que “Aena no ha estat del tot honesta quan va explicar el projecte d’ampliació” de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. En unes declaracions a El Periódico, Ada Colau s’apunta a les informacions que va avançar EL TRIANGLE quan afirma que “hi havia una operació immobiliària darrere claríssimament”, afegint que “sincerament, no crec que l’ampliació respongués a cap voluntat de ser un hub per a atreure talent”.

Ada Colau defensa que “tenim un dels millors aeroports d’Europa, som el sisè aeroport d’Europa en volum de trànsit”; i que no és cert que empreses del sector tecnològic o educatiu demanin canvis al Prat, assegurant que “aquestes empreses, i moltes altres de les quals amb les quals jo he tractat aquests anys, mai m’han dit que necessitessin cap aeroport diferent”.

L’alcaldessa de Barcelona assegura que “no he vist cap informe econòmic que avalés les tesis que defensen en els mitjans de comunicació” els responsables d’Aena, i diu haver estat “prudent perquè soc conscient del meu càrrec institucional”. Colau lamenta, però, que “en canvi el 2 d’agost, d’esquena a la ciutadania i pràcticament d’amagat, és el govern de la Generalitat amb el Ministeri de Transports que aprova una ampliació que, no sols és dolenta perquè trepitja la Ricarda, que és un tresor ecològic que hem de preservar en el context de canvi climàtic en el qual estem, sinó que també és dolenta perquè significa augmentar les emissions i perquè significava créixer amb 20 milions de passatgers, de turistes bàsicament”.

Per a Colau, “és mentida que anessin a ser congressistes de no se sap quin país o quina galàxia” els passatgers que s’incrementarien amb les reformes proposades per Aena a l’aeroport del Prat. Colau afirma que “estàvem parlant bàsicament de turistes quan la nostra ciutat ja ha arribat a un punt de saturació”, afegint que el que necessitem ara és diversificar la nostra economia i no persistir en un monocultiu que ens ha fet més vulnerables i que la pandèmia l’ha demostrat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.