Sánchez defensa ampliar l’aeroport i retreu la posició de la Generalitat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assegura que el govern espanyol no dona per perdut el projecte del Prat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha defensat que l’ampliació de l’Aeroport del Prat “és un projecte pel qual val la pena treballar”, i per això ha retret a la Generalitat la seva posició i ha reiterat que el govern espanyol no ho dona per descartat.

“Quan se li diu al govern espanyol que no s’assoleixen els nivells d’execució que s’espera també deixem sobre la taula que de vegades tampoc no és fàcil arribar a acords amb la Generalitat“, ha conclòs.

En una entrevista a El Periódico la ministra ha insistit que “Catalunya és la comunitat on més es va invertir en el conjunt de l’Estat l’any passat”, el 2021, i ha assegurat que les dades recollides a l’informe de distribució territorial de la inversió del sector públic estatal de 2021 no reflecteixen la realitat, per la qual cosa ha demanat fer una lectura correcta de la qüestió.

“Hem invertit més que mai en alta velocitat i més que mai a la xarxa ferroviària convencional”, ha subratllat, ha xifrat en el 80% la inversió executada a carreteres, i ha confirmat voler millorar els nivells d’execució.

Ha assegurat que la disposició del govern espanyol per transferir els recursos de finançament de Rodalies a la Generalitat és total i absoluta i que l’Executiu central està “esperant que la Generalitat s’avingui”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.