Aragonès frena Puigneró: “No hi ha cap nova proposta per a ampliar El Prat”

El president de la Generalitat rebutja de moment la idea de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

Foto: @perearagones

El president Pere Aragonès ha negat avui que el Govern estigui estudiant un nou projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, una idea en la qual estaria treballant el vicepresident Jordi Puigneró.

Respecte a la possibilitat de reprendre el pla, ha dit el cap de l’executiu català, “no hi ha una proposta damunt de la taula i qualsevol proposta que es pugui exposar haurà de tenir l’acord intern de tots els elements que influeixen en una gran infraestructura, no sols les qüestions de mobilitat sinó també les de caràcter ambiental, com és per exemple la preservació de la biodiversitat i els objectius de lluita contra el canvi climàtic”. Per tot això, ha reiterat Aragonès, “avui dia no hi ha cap proposta de millora, de canvi, d’inversió o d’ampliació de l’aeroport del Prat”.

Les tensions en el si del Govern tenen un nou focus en el projecte d’ampliació del Prat. Ahir, La Vanguardia es feia ressò de les intencions del vicepresident Jordi Puigneró i de la seva cartera de Polítiques Digitals i Territori de proposar una alternativa més respectuosa amb el medi ambient per a ampliar la infraestructura, de manera que es preservaria la llacuna de La Ricarda en detriment d’altres zones de la del Remolar, també protegida en la Xarxa Natura 2000.

La proposta, no obstant això, i en paraules d’Aragonès, no sembla comptar amb el suport, almenys de moment, de l’executiu català en el seu conjunt. El Govern deurà per tant unificar les intencions d’ERC i de Junts si vol reprendre les negociacions amb Madrid i amb AENA per a escometre l’extensió del Prat.

Aragonès ha atès els mitjans de comunicació després de participar en la Caminada Popular de la FEPCCAT sobre la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat, a la qual ha assistit acompanyat per la consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.