El PSC assenyala 122 incompliments del Govern d’Aragonès

La número 2 dels socialistes catalans denuncia que la iniciativa legislativa de l'executiu d'ERC i Junts és molt deficient

Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya
Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya.

El PSC ha detectat 122 “possibles incompliments” del Govern de Pere Aragonès del full de ruta d’ERC i Junts per Catalunya. Ha plasmat a un informe de 44 pàgines les mancances que afecten àrees com a seguretat, bon govern, justícia i igualtat.

“És un informe que el grup parlamentari ha realitzat quan el Govern compleix un any per fer seguiment de la seva acció de govern. Ens permet fer millor oposició amb dades objectives, segons els compromisos adquirits pel Govern al principi de la legislatura”, ha explicat la número 2 dels socialistes catalans, Alícia Romero.

Romero ha denunciat que “l’avaluació és negativa en general”: “Els incompliments són importants i, en concret, és molt deficient la iniciativa legislativa del Govern i la seva planificació”. Està pendent, per exemple, el Pla de Seguretat de Catalunya (obligat per llei) i el Pla de Xoc Social.

Iniciatives pendents

Segons El Periódico de Catalunya, el document ha assenyalat dos tipus d’incompliments del pla de govern d’ERC i Junts: les iniciatives previstes al pla de l’executiu que no es compleix el pla normatiu 2021-2023 i les iniciatives que no consten al calendari previst al pla normatiu.

El PSC ha detectat que encara falten les modificacions de les lleis de transparència, d’igualtat entre homes i dones i de prevenció i extinció d’incendis. Han denunciat l’absència d’un pacte contra la segregació escolar, de l’ampliació de la prestació per a les persones en situació de dependència, dels instruments per protegir els arrendadors i propietaris de l’ocupació d’habitatges i de la finestreta única empresarial.

Altres lleis que encara no s’han implementat són la del Patrimoni Cultural i la d’Universitats. Tampoc s’han impulsat avantprojectes com el de la llei de turisme, el d’una llei contra el racisme i el de l’impost sobre les activitats econòmiques que generen gasos d’efecte d’hivernacle.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.