Quin departament incompleix la Llei de Transparència?

Chakir El Homrani
Chakir El Homrani

El de Treball, Afers Socials i Famílies. Diosdado Toledano, representant de la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha interposat, aquest 2 de novembre, un recurs de reposició contra la decisió de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa que desestimava una petició d’informació formulada el 31 d’agost.

Emparada en la Llei de Transparència, la Comissió Promotora de la ILP de la RGC va demanar per escrit que se li fes arribar informació sobre el “contingut de les instruccions emeses sota la responsabilitat de la Direcció d’Economia Social al personal de les oficines del SOC, OAC i OASF, així com al personal encarregat de valorar les sol·licituds i realitzar les resolucions sobre la tramitació i resolució de la Renda Garantida de Ciutadania”. La resposta del departament de Treball va arribar el 23 d’octubre i consistia en una clara negativa a respondre allò que se li demanava. “La informació sol·licitada no està subjecte al règim de transparència”, deia la resolució oficial.

Els impulsors de la ILP sospiten que Treball ha donat instruccions als seus funcionaris perquè neguin quantes més sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania, millor.

L’article 10 de la Llei de Transparència estableix que “la informació relativa a les decisions i actuacions amb rellevància jurídica que l’Administració ha de fer pública en aplicació del principi de transparència ha d’incloure les directives, les instruccions, les circulars i les respostes anonimitzades a consultes plantejades que tinguin una incidència especial sobre la interpretació i l’aplicació de les normes”.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, considera que segons quines instruccions estan exemptes de complir aquest article.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.