El foc ja ha devorat 400 hectàrees a Castellar de la Ribera (Solsonès)

El conseller d'Interior afirma que és l'incendi en actiu que té un major potencial destructiu

Incendi a Castellar de la Ribera (Solsonès)

Foto: @agentsruralscat

L’incendi a Castellar de la Ribera (el Solsonès) que s’ha originat a causa d’una tempesta elèctrica aquest dimecres al vespre ja ha cremat 400 hectàrees. Actualment, els dos fronts de foc encara estan actius i avancen descontrolats: d’una banda, les flames es dirigeixen cal al nucli de Castellar per la Serra de les Cases i, de l’altra, cap al riu Bassella, on s’han detectat tres nous focs menors.

En la zona, s’hi troben 28 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat i 6 mitjans aeris treballant per extingir l’incendi, que compten amb la col·laboració de diversos veïns i d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la comarca. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha expressat en una entrevista a Catalunya Ràdio la preocupació dels efectius del cos per la previsió meteorològica, ja que s’esperen més tempestes seques amb baixes humitats i temperatures de fins a 40º que podrien causar que l’incendi agafi encara més força.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat el foc de Castellar és el que té més potencial destructiu i que, ara mateix, és on més energia s’està concentrant. L’incendi ha cremat una granja de porcs i ha envoltat altres masos, i és un dels més destacats que continuen actius a Catalunya, juntament amb el de Baldomar, a Artesa de Segre (la Noguera), i el de Corbera d’Ebre (Terra Alta).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El foc ja ha devorat 400 hectàrees a Castellar de la Ribera (Solsonès)”

  1. He llegit l’article i aquesta frase m’ha cridat l’atenció: L’incendi ha cremat una granja de porcs i ha envoltat altres masos,
    Hi havia porcs a les granjes i els masos altres animals? Podrieu investigar aixo? gràcies

    Adam Macia

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.