Torra va trucar a Aragonès per desbloquejar els 35 milions de l’aconseguidor de mascaretes

L'expresident català detalla en el seu llibre les converses que va mantenir per fer efectiu l'acord assolit amb Roger Parellada

  Pere Aragonès i Quim Torra
  Pere Aragonès i Quim Torra

  L’expresident de la Generalitat Quim Torra detalla en el seu llibre titulat Les hores greus les maniobres que ell i la seva esposa, Carola Miró, van dur a terme per desbloquejar els 35 milions d’euros de l’empresari Roger Parellada per a la compra de mascaretes. Segons ha revelat El Confidencial, Torra explica en el dietari que va trucar en dues ocasions a Pere Aragonès, llavors vicepresident d’Economia, perquè intercedís i resolgués el bloqueig.

  Aquestes trucades van produir-se els dies 21 i 22 de març, després que la Generalitat pagués a Basic Devices -una empresa fantasma amb seu en un pis buit de Vilafranca del Penedès i en la qual el pare de Parellada, Josep Maria Parellada, exerceix de testaferro- els 35 milions d’euros que el Banc Sabadell i CaixaBank -gestors de la tresoreria de la Generalitat- van congelar en considerar que podria tractar-se d’un frau. “La tarda la passo fent proves tècniques per la reunió de presidents i trucant al vicepresident i al Dr. (Josep Maria) Argimon per l’operació Xangai (com bateja Torra la transacció). Hi ha hagut problemes de validació de l’operador; demano que no ens falli res, depenem d’aquest avió!”, relata Torra en el seu llibre en referència al 21 de març.

  Ja el dia 22, l’expresident català explica: “Truco a la Carola. Em diu que els empresaris l’estan perseguint perquè no saben què passa. Li comento que encara estic pendent de Xangai, encara que el vicepresident m’assegura que tot està correcte. Si falta aquest avió, anem a la merda. Fa tres dies que estem amb aquest assumpte!”. La trucada a Aragonès va ser després de dinar i, el mateix dia, després de la reunió de cinc hores en el Departament d’Economia en la qual van participar Parellada i el llavors secretari general d’Economia, Albert Castellanos, s’arriba a un acord. Com va comentar Aragonès a Torra per telèfon, l’assumpte ja s’estava solucionant: “Al migdia m’asseguren que l’operació Xangai està definitivament encarrilada. Respiro. Els avions sortiran en diverses tandes”, relata l’expresident de la Generalitat respecte al dia 23 de març.

  Fonts de l’entorn d’Aragonès assenyalen al mitjà citat que l’actual cap de l’executiu català no coneixia a Parellada i asseguren que tampoc era conscient de la relació de l’empresari amb l’esposa de Torra, un vincle que consideren “irrellevant” perquè el procediment que es va seguir comptava amb el vistiplau de l’Institut Català de la Salut (ICS). L’actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, era llavors director de l’ICS i va parlar amb Torra sobre el “problema burocràtic” que va sorgir amb la transacció. Segons el llibre, Argimon estava al corrent de les converses i les negociacions amb Parellada.

  (Visited 107 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari