L’aconseguidor de mascaretes de la Generalitat sota sospita va contactar amb l’esposa de Torra

Roger Parellada va parlar amb Carola Miró dos dies abans que l’administració catalana descongelés 35 milions que li havia pagat

Quim Torra, amb la seva esposa, Carola Miró, a les escales del Palau de Justícia

L’empresari Roger Parellada, aconseguidor de mascaretes de la Generalitat sota sospita d’estafa, va trucar per telèfon Carola Miró, esposa del president Quim Torra, dos dies abans que la Generalitat descongelés 35 milions d’euros que havia pagat per una compra de mascaretes i material hospitalari el març del 2020, publica El Confidencial.

Segons aquesta informació, que revela converses de Whatsapp de l’empresari amb els seus associats, Parellada deia que havia contactat amb l’esposa de Torra i que aquesta li havia dit que a l’aleshores president català “el tenen capat del tot”.

Al cap de dos dies de la conversa, el 23 de març del 2020, els fons pagats per la Generalitat a un compte de Parellada es van alliberar i també es va retirar una denúncia per estafa que s’havia presentat als Mossos d’Esquadra. El missatge que reflecteix la conversa es va enviar el dia 21, especifica El Confidencial.

La Generalitat havia demanat al Banc Sabadell el bloqueig d’un compte a nom de Basic Services, societat pantalla emprada per Parellada, per les sospites que havia aixecat en el Departament d’Economia, de tal manera que l’empresari no podia disposar dels fons ingressats. Parellada va obtenir un guany de 24 milions d’euros de l’operació.

Tant l’oficina de l’expresident Torra com Parellada han declinat respondre sobre aquesta seqüència de fets, afegeix El Confidencial, que també reflecteix en la seva informació que Albert Castellanos, llavors número dos d’Economia que estava en contacte amb Parellada, tampoc ha respost si l’empresari va presentar algun aval bancari en aquella operació. Aquest digital indica, citant fonts de l’administració catalana properes a la compravenda, que no en va presentar cap.

A banda de Castellanos i de l’esposa de Torra, consta en els missatges de Whatsapp revelats per El Confidencial, que aquest empresari tenia contacte directe almenys amb Josep Maria Argimon, avui conseller de Salut i llavors gerent de l’ICS; Miquel Arrufat, responsable de gestió econòmica i financera de l’ICS; Natàlia Mas, secretaria d’Economia; Ivan Planas, director de l’àrea de recursos econòmics del CatSalut; i Cristina Nadal, directora de programes d’atenció mèdica de Biocat.

(Visited 689 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari