Joan Carles I va viatjar a Londres per exigir a Corinna el retorn dels 65 milions d’euros

L'empresària va posar com a condició posar els diners a nom del rei emèrit, una proposta que va rebutjar

Joan Carles I i Corinna Larsen

El rei emèrit, Joan Carles I, va viatjar a Londres fa gairebé vuit anys per trobar-se amb la seva examant Corinna Larsen i exigir-li que li tornés els 100 milions de dòlars -equivalents a 65 milions d’euros- que va donar-li el 2012. Segons ha revelat El Confidencial, però, Larsen va posar com a condició dipositar els diners en un compte a nom del rei emèrit i que aquest els declarés a Hisenda per tal d’evitar problemes judicials, una proposta que Joan Carles I va desestimar.

La trobada va produir-se el 16 de setembre del 2014, a l’hotel de luxe The Connaught de Londres, tal com ha detallat el mitjà citat, i, contràriament al que pretenia l’exmonarca, va complicar la seva relació amb Larsen, desencadenant en un conflicte als tribunals. El rei emèrit va viatjar en un vol privat acompanyat de quatre escortes, i va reunir-se amb la seva examant en un reservat que es troba sota de l’hotel. Com que va rebutjar la condició de Larsen, la donació de 65 milions d’euros va seguir sota custòdia de l’empresària.

Joan Carles I va tornar a Espanya un dia després de la trobada, el 17 de setembre, i poc després va fer-se públic que va cobrar 65 milions d’euros del règim saudita per la construcció de l’AVE a la Meca. Fa dos anys, Larsen va interposar davant la justícia britànica una demanda per assetjament contra el rei emèrit i va assegurar que el CNI l’havia vigilat il·legalment. La defensa de l’exmonarca va al·legar que era inviolable, però el jutge ha negat la immunitat a Joan Carles I.

(Visited 176 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari