Corinna demanda Joan Carles I per assetjament i demana una ordre d’allunyament

L'examant del rei emèrit assegura que el CNI l'ha vigilat il·legalment des del 2012 fins a l'actualitat i ha demanat un rescabalament per danys i perjudicis

Joan Carles I i Corinna Larsen
Joan Carles I i Corinna Larsen

El rei emèrit, Joan Carles I, i la seva examant, Corinna Larsen

Corinna Larsen ha presentat una denúncia contra el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, davant de l’Alt Tribunal de Justícia de Gran Bretanya per un presumpte delicte d’assetjament. Segons el diari Financial Times, que ha tingut accés a l’escrit, la demanda es va presentar el desembre del 2020 i  Corinna Larsen hi acusa el rei emèrit i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) de vigilar-la il·legalment.

L’examant de Joan Carles I i els seus advocats qualifiquen “d’assetjament” la “vigilància encoberta il·legal” que agents del servei d’intel·ligència espanyol van dur a terme “des del 2012 fins a l’actualitat”, tant a Londres com a Montecarlo. En aquest sentit, Larsen ha demanat una compensació no quantificada per danys i perjudicis, així com una ordre d’allunyament contra el rei emèrit i els seus agents d’almenys 150 metres.

Corinna pretén impedir així que puguin comunicar-se amb ella i rastrejar-la. A la demanda, Larsen i els seus advocats han al·legat que tant l’excap del CNI, Félix Sanz Roldán, com altres agents que treballen en nom d’ell o de Joan Carles I, la van posar “sota vigilància física que incloïa la investigació de vehicles i personal, violant la seva residència i piratejant els seus telèfons i ordinadors”.

La demanda també afirma que el pare de Felip VI va difamar a Larsen quan va acusar-la de robar-li els 64,8 milions d’euros provinents del donatiu que el rei Abdullah d’Aràbia Saudita va fer a Joan Carles I. Corinna assegura que el rei emèrit va donar-li aquest import i que després, en finalitzar la seva relació, l’hi va reclamar. Quan ella es va negar a retornar-li els diners, segons la demanda, Joan Carles I la va difamar acusant-la de robatori, fet que ella afirma que va causar-li una pèrdua d’ingressos com a “consultora estratègica que treballava amb particulars d’alt valor net i amb empreses líders de tot el món”.

El diari britànic no especifica la quantitat que demana Larsen, però parla d’un rescabalament de “desenes de milions d’euros”. Segons la mateixa informació, els advocats de Joan Carles I no han presentat fins ara cap defensa contra la demanda, encara que es preveu que argumentin que l’Alt Tribunal britànic no té la capacitat de jutjar el rei emèrit, ja que no resideix al Regne Unit i és l’antic cap d’Estat d’un altre país.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.