El rei emèrit no pot recórrer a Londres contra la denegació de la immunitat

Els advocat de Joan Carles I jugaran la darrera carta al Tribunal d'Apel·lació

Joan Carles I
Joan Carles I

Joan Carles I de Borbó, el rei emèrit d’Espanya, no ha rebut el permís del Tribunal Superior de Londres per recórrer la resolució d’aquest mateix tribunal que va determinar que no té immunitat davant la querella que va interposar contra ell la seva examant Corinna Larsen.

D’aquesta manera, l’excap d’Estat s’aproxima a l’escenari d’haver d’afrontar un judici en el darrer front que li resta oberta als tribunals, després que les fiscalies espanyola i suïssa arxivessin les investiacions sobre l’origen de la seva fortuna, si finalment la justícia britànica considera que hi ha indicis de la comissió algun delicte.

Joan Carles I, això sí, disposa d’una darrera opció per mirar d’obtenir la immunitat amb què pretén esquivar el judici: els seus advocats ja han iniciat els tràmits per sol·licitar al Tribunal d’Apel·lació un permís per recórrer contra la denegació de la immunitat que va dictar el jutge Matthew Niclin, del Tribunal Superior de Londres.

Si tampoc aconsegueix la immunitat per aquesta via, el rei emèrit d’Espanya no podrà evitar que tiri endavant la demanda interposada per la seva examant per la difamació i l’assetjament que assegura que va patir per part del CNI.

La setmana passada, a banda de denegar la immunitat a Joan Carles I, el jutge Nicklin va reclamar a Corinna Larsen que aclarís detalls de la demanda referents a l’acusació contra el general Félix Sanz Roldán, director del CNI en el moment dels fets denunciats, a qui l’examant del rei emèrit atribueix l’assetjament.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari