Suïssa investiga una donació de 65 milions de Joan Carles I a Corinna

L'excompanya del rei parla de "regal" per "cuidar-lo"
Joan Carles I amb Corinna
Joan Carles I amb Corinna

El rei emèrit, Joan Carles I, hauria amagat a Suïssa una fortuna milionària. Segons ha publicat aquest dimecres Tribune de Genève, la fiscalia del país helvètic investiga si el monarca va dipositar 100 milions d'euros al banc Mirabaud l'any 2008 i quin és el seu origen.

El compte corrent vinculat on es guardava la fortuna anava a nom de Lucum, una fundació de Panamà de la qual el pare del rei Felip VI n'era l'únic beneficiari.

Tal com detalla el mateix diari, el 2012 Joan Carles I hauria transferit els diners que quedaven, uns 65 milions d'euros, a la seva excompanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein. L'advocat de l'aristòcrata ha confirmat que va rebre una donació del monarca com a "regal".

Segons explica el lletrat en el comunicat, Joan Carles I havia passat diversos anys "de mala salut" durant els quals Corinna l'havia cuidat. "La donació es va documentar clarament com un regal, i les empreses de serveis professionals i els bancs van realitzar el compliment i la diligència deguda necessaris sobre els fons. La nostra client no té lloc en aquests procediments i esperem la seva ràpida conclusió", afegeix la nota.

L'advocat ha desvinculat aquesta multimilionària donació de les suposades comissions cobrades pel rei emèrit per l'adjudicació a una UTE espanyola per a la construcció de l'AVE a la Meca, a l'Aràbia Saudita.

Les autoritats suïsses consideren que aquestes transaccions, les quals ja fa temps que estan sota l'ombra de sospita, podrien emmarcar-se en una operació de blanqueig de capitals.
 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari