ERC demana celeritat per a la tramitació de la llei d’amnistia

Jordà insisteix que "no existeix la llei perfecta" i lamenta que "alguns" segueixin "l'agenda que marquen els jutges"

  La diputada d'ERC Teresa Jordà, a les portes del Congrès (ACN)

  La diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà ha reclamat als grups que accelerin els terminis per a l’aprovació definitiva de la llei d’amnistia, que haurà de tornar a debatre’s en comissió fruit del no de Junts a la normativa la setmana passada. En declaracions a les portes del Congrés, Jordà ha afirmat que els republicans esperen que es convoqui la comissió “com més aviat millor” per “tornar a treballar” i que es confeccioni un dictamen aviat, “perquè el factor temps és clau”.

  La republicana ha indicat que ERC preferiria que la llei superés el tràmit de comissió en 15 dies, i que no es prorrogui 15 dies més. Segons Jordà, la setmana passada ja hi havia un text “robust” perfectament aprovable, però “alguns s’entesten a seguir l’agenda que marquen alguns jutges”, s’ha queixat, en referència a Junts. Jordà ha fet aquestes manifestacions després que la Mesa del Congrés hagi avalat aquest dimarts l’informe dels lletrats que estipula que el text tornarà a la comissió el 21 de febrer i que, per tant, la llei es podria aprovar a finals d’aquest mes. La comissió, però, té la potestat d’allargar el debat 15 dies més, fet que podria situar l’aprovació definitiva ben entrat el març.

  “Nosaltres hem explicat perfectament que la llei ens sembla que té la cobertura jurídica que pot tenir. No existeix la llei perfecta. No podem amnistiar futuribles i encara menys podem anar al so que marquen jutges que tenen ganes d’inventar-se delictes”, ha dit Jordà, que ha insistit que “el millor és que s’aprovi com més aviat millor”. “A nosaltres el que ens importa és que la llei d’amnistia s’aprovi ja. És urgent per a les famílies que estan patint perquè suposa no només acabar amb la repressió, sinó posar la llum verda per iniciar la segona fase de negociació del conflicte polític”, ha insistit la diputada republicana.

  D’altra banda, ERC ha considerat útil la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim) per aconseguir el de Junts a la llei d’amnistia: “D’entrada, des d’ERC no podem valorar malament qualsevol cosa que ens ajudi a acabar amb la repressió en totes les seves formes”, ha dit Jordà.

  (Visited 37 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari