Sánchez planteja reformar la llei d’enjudiciament criminal per aconseguir el ‘sí’ de Junts a l’amnistia

El president del govern central parlarà amb els grups parlamentaris "per veure quin marge de millora hi ha"

    El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a La Sexta

    El president del govern central, Pedro Sánchez, ha plantejat aquest dilluns la possibilitat de modificar la llei d’enjudiciament criminal per aconseguir el  de Junts a la llei d’amnistia. En una entrevista a La Sexta, preguntat per aquesta possibilitat, Sánchez ha recordat que hi ha instruccions judicials “que es prolonguen i que els mateixos fiscals han posat en qüestió” i, per tant, “hi ha elements de millora que podem incorporar” que “evidentment poden resoldre alguns dubtes que puguin tenir aquestes formacions polítiques”, en referència a les forces independentistes.

    “Parlarem amb els grups parlamentaris per veure quin marge de millora hi ha”, ha explicat el cap de l’executiu central, que ha insistit, no obstant això, que el text de la llei d’amnistia que hi ha ara mateix al Congrés ja és plenament “constitucional” i cobreix “tots els independentistes encausats”. Sánchez també ha reiterat que el terrorisme no té “res a veure” amb els fets que van tenir lloc durant el procés independentista, i ha acusat el PP de “banalitzar” i “manipular el terrorisme”.

    El president del govern espanyol ha recordat, un cop més, que l’amnistia porta “efectes positius” sobre la societat catalana, i ha destacat que la seva política de “normalització” a Catalunya ha acompanyat les taxes de creixement econòmic, perquè “la convivència també porta prosperitat econòmica”. A més, Sánchez ha apuntat que, d’una manera o altra, l’amnistia i els indults “havien d’arribar”, tot i que ha reiterat la seva negativa al referèndum que demanen els partits independentistes. “Constitucionalment és impossible” i aniria en contra de la “convivència”, ha defensat el socialista.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari