Aragonès troba “imprescindible” aprovar la llei d’amnistia i diu que és “robusta i sòlida”

El president català evita pronunciar-se sobre Junts i destaca que "l'important és arribar a un acord"

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Comissió Europea, acompanyat de la consellera d'Economia, Natàlia Mas (@govern)

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha considerat “imprescindible” aprovar la llei d’amnistia i ha defensat que la proposta és “robusta i sòlida”. En declaracions als mitjans des de Brussel·les aquest dimarts, Aragonès no s’ha volgut posicionar sobre els canvis a la llei que reclama Junts, però ha afirmat que “sempre es pot seguir treballant” i que “l’important és arribar a un acord” que permeti “superar la repressió”.

  En referència a l’espionatge dels serveis d’intel·ligència espanyols, el cap de l’executiu català ha manifestat que “si l’excusa és que defenso la independència, em seguiran espiant tota la vida fins que l’aconsegueixi”. Aquest dimarts, quan el Congrés vota la llei d’amnistia, Aragonès ha viatjat a la Comissió Europea (CE) per reunir-se amb el responsable europeu d’Economia, Paolo Gentiloni, amb la vicepresidenta de la CE i responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, i amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

  Amb aquesta visita de dos dies, el govern català vol portar a Brussel·les la defensa de la llei d’amnistia i de l’oficialitat del català a Europa. Per a l’executiu d’Aragonès, les trobades amb quatre comissaris demostren que Catalunya “ha recuperat la màxima interlocució” amb les institucions europees. La quarta reunió està prevista pel dimecres i serà amb el vicepresident executiu de la CE i responsable del Pacte Verd Europeu, Relacions Interinstitucionals i Prospectiva, Maroš Šefčovič.

  (Visited 42 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari