A qui es carreguen culpes del resultat electoral de Puigdemont?

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín

Figures afins a l’expresident català i candidat de Junts, Carles Puigdemont, han lamentat el perjudici electoral que afirmen que li han provocat l’abstenció i l’aparició d’Alhora, la candidatura encapçalada per l’exconsellera de Puigdemont i eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí.

El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha descrit Alhora com “una altra aventura que estava destinada al fracàs des del minut zero”, en un missatge on ha lamentat que ha rebut “milers de vots” que “haguessin assegurat la presidència al MHP Carles Puigdemont”.

Un exregidor de CiU a Barcelona i exmembre de Demòcrates que ha format part de la llista d’Alhora, Gerard Ardanuy, li ha reclamat “una miqueta d’autocrítica” abans de convidar-lo a analitzar el fet que “hi ha milers i milers de persones que us votaven i que ja no ho fan”.

Com a resposta, Martí li ha etzibat que “alguns teniu raons poderoses per fer-ne molta més d’autocrítica. La teva trajectòria, també per analitzar”. Ponsatí, per la seva part, ha redifós una piulada amb què la columnista Pilar Carracelas ha respost al portaveu juntista que “volen que els voteu més i no saben ni sumar”.

D’altra banda, n’hi ha que culpen a la manca de mobilització de l’electorat independentista promoguda per determinades figures públiques. Neus Matamala, filla de l’exsenador de Junts Jami Matamala (íntim de Puigdemont), ha assenyalat un altre columnista independentista, Bernat Dedéu: “Ens heu condemnat. Gent com tu amb un ego tan gran que no ha vist ni calculat el mal que heu fet!! Vergonya sento de conèixer-vos i saber-vos!!”.

En la mateixa reacció, aquesta militant independentista favorable a Puigdemont ha afegit que “els que us heu quedat a casa sou responsables del que haurem de viure els anys vinents”. I ha rematat el retret amb un clàssic: “Ni oblit ni perdó!”.

Dedéu havia felicitat els abstencionistes per la pèrdua d’un milió de vots en comparació amb el recompte del pseudoreferèndum del 2017. “Hem salvat l’1-O”, havia sentenciat.

(Visited 917 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari