La Generalitat indemnitza, deu anys després, quatre ferits pels Mossos a Can Vies

Els cops de porra es van acreditar, però no la identitat dels agents

Imatge de Can Vies - Foto: TV3

La Generalitat de Catalunya ha indemnitzat quatre manifestants ferits per agents dels Mossos d’Esquadra durant l’intent de desallotjament del centre social ocupat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, la primavera del 2014.

Els manifestants van rebre cops de porra directes al cap i un d’ells va patir una fractura nasal. També van rebre punts i grapes per cosir ferides obertes. Els quatre manifestants van denunciar els policies, però el relat exculpatori dels autors i els seus companys antiavalots va impedir identificar els responsables materials de les agressions.

La Generalitat, amb els mossos declarats no culpables, heretava la responsabilitat civil subsidiària, de manera que li pertocava fer front a les indemnitzacions per les ferides causades pels seus funcionaris. Ara, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha pagat uns 7.500 euros en total als quatre afectats.

En un comunicat recollit per l’ACN, l’entitat antirepressiva Alerta Solidària ha criticat la lentitud dels tràmits administratius per acabar pagant una indemnització “mínima” que “no satisfà, ni de bon tros, el perjudici patit per aquells cops de porra, ni els tractaments mèdics ni les seqüeles que n’han quedat, ni el patiment per a ells i les seves famílies”.

També ha recriminat al govern català que no s’hagi tirat endavant un mecanisme independent de supervisió de les actuacions policials per identificar les males praxis i els seus autors, així com una oficina d’atenció a les víctimes de la violència policial.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari