Junts votarà en contra de la llei d’amnistia si no hi ha “canvis” per cobrir els investigats dels casos Tsunami i Voloh

L'executiva es reuneix de forma extraordinària i acorda "negociar fins al darrer minut"

Junts per Catalunya no votarà a favor de la llei d’amnistia aquest dimarts al Congrés dels Diputats i la tombarà, si no hi ha “garanties” per als investigats per terrorisme i traïció. Així ho ha acordat l’executiva del partit, que s’ha reunit de forma extraordinària aquest dimarts del matí després de no aconseguir més resultats en les últimes negociacions amb el PSOE per les esmenes vives que arriben a la cambra baixa.

Fonts de la formació assenyalen la preocupació que l’actual redactat de la norma pugui deixar-ne fora el cas Tsunami Democràtic i el cas Voloh, després dels últims moviments dels jutges Manuel García Castellón i Joaquín Aguirre. “Sempre hem defensat que ha d’incloure a tothom i ha de ser d’aplicació immediata”, afirmen.

La formació de Carles Puigdemont considera que “la proposta d’amnistia que es vota avui no garanteix aquests dos objectius”, especialment després de veure “la deriva de diversos estaments judicials per boicotejar la llei i deixar molts independentistes fora”.

No obstant això, encara no hi ha una decisió final presa i des de Junts mantenen la porta oberta a una entesa in extremis amb el PSOE. “Encara s’està negociant i negociarem fins al darrer minut per a introduir-hi canvis per assolir aquests objectius”, apunten des del partit. I conclouen al respecte: “Si aquests canvis no s’accepten, Junts no podrà votar a favor de la llei”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari