ERC confirma que votarà a favor de l’amnistia tot i que no s’aprovin les esmenes

Teresa Jordà admet que no és una norma perfecta, però defensa que és "robusta"

  Els diputats d'ERC al Congrés Teresa Jordà i Gabriel Rufián (ACN)

  La diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà ha confirmat que el seu grup votarà aquest dimarts a favor de la llei d’amnistia encara que no s’aprovin les seves esmenes. “Un jutge prevaricador en cap cas no pot marcar l’agenda d’una llei. No és una llei perfecta i l’hem hagut de pactar amb molts agents, però és una llei robusta“, ha defensat la republicana en una entrevista a TV3.

  ERC vol que la llei d’amnistia s’aprovi “com més aviat millor” perquè hi ha molta gent patint i entén que tal com està redactada avui “inclou tots els fets” de l’1-O “més enllà del que pugui inventar el poder judicial”. Malgrat això, la diputada Jordà ha assegurat que ERC continuarà negociant amb el PSOE les esmenes vives “fins a l’últim moment”. Pel que fa a Junts, la diputada ha explicat que hi ha converses amb el partit i que els han alertat de la possibilitat de votar en contra de l’amnistia si els socialistes no accepta les esmenes vives.

  Tant els republicans com Junts volen excloure les referències al terrorisme de l’apartat de les causes que queden excloses de l’amnistia. Malgrat tot, Jordà ha considerat que aquesta llei no canviarà els jutges: “Ens haurem d’acostumar que s’inventin delictes”, ha afirmat, en referència als últims moviments dels jutges Joaquín Aguirre i Manuel García Castellón sobre les causes Voloh i de Tsunami Democràtic per intentar esquivar l’amnistia.

  (Visited 54 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari