Paluzie i Costa passen comptes amb Mas pel fiasco del TEDH

L'exlíder de l'ANC i l'exvicepresident del Parlament retreuen a l'expresident català no haver arribat més enllà a la justícia europea després de beneficiar-se de la caixa de solidaritat

  L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas (ACN)

  La manca de resposta de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, davant la possibilitat de continuar amb el seu recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre la causa del 9-N, fet que ha provocat que es desestimés la seva demanda, ha indignat l’expresidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i l’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa.

  Després que transcendís aquest dijous que el TEDH rebutjava sense entrar en el fons la demanda de Mas, relativa a una presumpta vulneració de drets humans, Paluzie ha recordat a la xarxa social X que “la ciutadania, via la caixa de solidaritat, va pagar els més de 5 milions d’euros de multa pel 9-N“, una consulta per la qual Mas va ser un dels principals condemnats.

  En el mateix missatge, l’exdirigent de l’ANC ha afegit que “el president Mas no és capaç d’utilitzar la causa dins una lluita col·lectiva per vulneració de drets i per l’autodeterminació, triant per anar al TEDH a Melero i finalment desistint”, retraient-li no només el desenllaç de la seva causa a la justícia europea, sinó també l’elecció de Xavier Melero, a qui se situa ideològicament en l’òrbita de Ciutadans, tot i que ha representat figures de Convergència als tribunals.

  Per la seva part, l’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha retret a Mas que “per respecte a la gent que s’ha gratat la butxaca per pagar multes, fiances i minutes d’advocats, no hauríeu de mentir. “No cal ser advocat per entendre que cal contestar al TEDH quan et dona termini i t’adverteix dues vegades de les conseqüències de no fer-ho. O no queda clar aquí?”, ha destacat Costa, adjuntant la captura d’una comunicació del tribunal, en un missatge que també Paluzie ha difós.

  Mas, per la seva part, s’ha excusat dient que es va produir un “malentès procedimental” entre les parts, i indicant que “no crea un precedent” que pugui afectar altres casos. Sobre la seva defensa jurídica, ha explicat que no considerava que calgués ampliar les al·legacions, i ha assenyalat que en cas d’haver guanyat el cas hauria aconseguit “una victòria política i moral”.

  (Visited 200 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari