El síndic de Barcelona critica l’actuació d’Ajuntament i guàrdies urbans per imposar 42 sancions a un sensesostre

La institució reclama un abordatge integral del sensellarisme a la capital catalana

Jaume Collboni - Foto: ACN, Blanca Blay

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha demanat a l’Àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona que asseguri que els agents policials apliquen “de manera adequada” l’ordenança de civisme, després d’haver analitzat el cas d’un home sensesostre que va rebre 42 sancions per accions derivades de la seva situació.

L’home va presentar una queixa l’agost del 2023, ja que la Guàrdia Urbana li havia interposat fins a 25 denúncies per conductes vinculades amb la seva situació de sensellarisme, com ara presentar una manca d’higiene personal, dormir en espais públics, fer ús incorrecte de bancs i consumir alcohol al carrer.

La Sindicatura ha criticat l’actuació municipal i ha reclamat a l’ajuntament un abordatge integral del sensellarisme, difon l’ACN.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari