A quin diputat ‘indepe’ li ha trontollat l’escó el 12-M?

Francesc de Dalmases

Superats els dos terços de l’escrutini, el diputat de Junts Francesc de Dalmases estava fora del Parlament resultant de les eleccions d’aquest 12 de març, ja que ocupava el 18è lloc per Barcelona de Junts i la seva llista només estava aconseguint 17 escons en aquesta província, provisionalment.

Poc després, però, aquest acèrrim de la presidenta del partit, Laura Borràs, va tornar a la cambra catalana quan Junts va sumar el 18è escó per Barcelona, i s’hi va mantenir en la recta final de recompte, que va concloure amb una clara victòria del PSC.

Es tracta de l’últim dels lauristes principals que resisteix a la bancada juntista, després que quedessin al marge de la candidatura la mateixa Borràs, inhabilitada per la condemna pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes, i la fins ara secretària de la Mesa del Parlament Aurora Madaula, que fa uns mesos va acusar a companys del seu grup parlamentari assetjament i “violència silenciosa”.

De Dalmases, per la seva part, va protagonitzar la passada legislatura un sonat incident quan, indignat amb una entrevista feta a Borràs a TV3, va esbroncar una periodista. El Parlament va sancionar-lo per infringir el codi de conducta de la cambra, ja que va concloure que l’havia intimidat.

(Visited 366 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari