Jutges rebutgen les referències al ‘lawfare’ en el pacte d’investidura de Junts i PSOE

Els togats veuen intromissió a la seva independència

Pedro Sánchez amb Míriam Nogueras i Santos Cerdán

Les associacions de jutges han rebutjat les referències al “‘lawfare’ o judicialització de la política” a l’acord de Junts i PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. Els magistrats opinen que el text conté “referències explícites a la possibilitat de desenvolupar comissions d’investigació en seu parlamentària” per determinar la presència de “situacions de judicialització de la política”, amb les conseqüències que, en el seu cas, “poguessin donar lloc a accions de responsabilitat o modificacions legislatives”.

Els togats opinen que a la pràctica això podria suposar “sotmetre a revisió parlamentària els procediments i decisions judicials amb intromissió evident en la independència judicial i trencament de la separació de poders”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari