Fracàs definitiu de la investidura de Feijóo amb 172 vots a favor, 177 en contra i un vot nul

La Mesa ha comptat com a nul el vot del diputat de Junts Eduard Pujol, que s'ha equivocat i ha donat primer el seu 'sí'

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, assegut al seu escó al Congrés aplaudit per la resta de la bancada popular (ACN)

    El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest divendres definitivament la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que s’ha quedat amb 172 vots a favor (PP, Vox, UPN, Coalició Canària), 177 en contra (PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG) i un vot nul del diputat de Junts Eduard Pujol, que s’ha equivocat. La votació d’aquest divendres obre una nova etapa en què previsiblement Felip VI convocarà una nova ronda de consultes a principis de la setmana que ve per encarregar, o no, la investidura al socialista Pedro Sánchez.

    Aquest divendres, Feijóo només havia d’aconseguir més vots a favor que en contra per a ser investit president del govern central, però el líder de PP s’ha quedat amb els mateixos 172 vots que tenia el dia que va rebre l’encàrrec del rei. El resultat de la votació s’ha trigat a conèixer per l’error de Pujol que, en una votació a peu dret i per crida, en sentir el seu nom, ha dit , però després ha intentat rectificar dient no. La secretària de la Mesa que passava llista ha repetit el seu  inicial, i l’òrgan rector del Congrés s’ha reunit després per decidir sobre el cas i ha acabat comptabilitzant el vot com a nul.

    Fonts del PP han criticat durament la decisió de la Mesa, adoptada amb la majoria del PSOE i Sumar, perquè consideren que suposa una doble vara de mesurar. Recorden el cas del diputat del PP Alberto Casero, que es va equivocar i el seu vot va valer per aprovar la reforma laboral.

    Així, el rebuig del Congrés a la investidura de Feijóo obre ara una nova etapa. La Moncloa ha apuntat que no establirà formalment les converses fins que Sánchez rebi l’encàrrec de Felip VI, tot i que els contactes amb totes les formacions estan en marxa des de l’endemà del 23-J. El govern central en funcions contempla la possibilitat que, si Sánchez rep l’encàrrec, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, convoqui el nou debat d’investidura per a finals d’octubre o principis de novembre. El termini màxim expira el 27 de novembre, data en què, si no hi ha president, es convocarien eleccions automàticament per al 14 de gener.

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari