La colíder dels Verds, Terry Reintke, veu “clau” incorporar Sumar en les eleccions europees davant l’auge de la dreta

La candidata del grup veu Espanya com "el far" de la transició verda a la UE i una "inspiració" en polítiques socials

La colíder dels Verds, Terry Reintke, durant un acte del grup celebrat a Brussel·les (Albert Cadanet, ACN)
La colíder dels Verds, Terry Reintke, durant un acte del grup celebrat a Brussel·les (Albert Cadanet, ACN).

L’eurodiputada i colíder dels Verds, Terry Reintke, veu “clau” la incorporació de Sumar al grup en les eleccions europees davant l’auge de la dreta. “Espanya és un dels estats membre més grans. Per nosaltres tenir tanta representació [a l’Eurocambra] com sigui possible serà clau”, ha apuntat des de Brussel·les, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La dirigent alemanya assenyala que les converses amb els de Yolanda Díaz continuen obertes i que bona part del projecte europeu de Sumar i dels Verds “coincideix”. En aquest sentit, Reintke ha subratllat el paper que pot jugar Espanya de cara a la pròxima legislatura, destacant que l’Estat és “un far” per a la transició verda a la Unió Europea i una “inspiració” en polítiques socials i feministes.

Una de les mostres més evidents de l’entesa entre els Verds i Sumar va ser la involucració de Yolanda Díaz en la Cimera Social Verda celebrada el setembre passat a Madrid, la convenció on el grup europeu va definir la seva visió de la UE de cara a les pròximes eleccions.

A més, alguns dels partits que integren la coalició de Sumar ja formen parts dels grups dels Verds i l’Aliança Lliure Europea (ALE), com és el cas dels Comuns o Compromís. Quedarà per veure, però, si la formació es dispersa en dos grups parlamentaris diferents, ja que partits com Podem o Esquerra Unida es troben dins el grup de l’Esquerra Unitària Europea (The Left).

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari