Junqueras afirma que, ara per ara, ERC no donarà suport a Sánchez

El líder del partit republicà assenyala que "si el PSOE té pressa, haurà de complir els acords de pressa"

    El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una reunió amb els diputats i senadors republicans al Congrés (ACN)

    El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha subratllat que ara per ara la seva formació no està en disposició de donar suport a una investidura del socialista Pedro Sánchez, i ha assenyalat que “si el PSOE té pressa, haurà de complir els acords de pressa”. En una atenció als mitjans davant del Congrés, després d’una reunió amb els diputats i senadors republicans, Junqueras ha considerat que l’amnistia ha d’arribar “com més aviat millor”, però ha evitat respondre si la llei ha d’estar aprovada abans de la investidura de Sánchez.

    “La justícia per ser justa ha de ser tan ràpida com sigui possible”, ha assenyalat el líder d’ERC, que ha destacat  que ja existeix un “compromís clar” dels socialistes amb l’amnistia que es va manifestar en l’acord per constituir la Mesa de la cambra baixa. Junqueras també  ha reiterat que el PSOE també haurà de decidir si decideix posicionar-se “al costat dels que volen exercir el dret al vot” i comprometre’s amb el finançament de serveis públics a Catalunya, com la sanitat o Rodalies.

    Pel que fa al fet que el PSC hagi decidit votar en contra de les propostes de resolució que defensin l’amnistia al Parlament, Junqueras ha replicat que “el PSC sabrà si les seves decisions contribueixen o no a fer que hi hagi aquest clima de confiança”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari