ERC assegura que ja “corren documents” entre els partits per concretar l’amnistia que reclama

Raquel Sans la dona “per descomptada” i demana Pedro Sánchez que “faci el favor d’espavilar” si vol ser investit

Raquel Sans, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya

ERC dona l’amnistia per descomptada i ha demanat al PSOE que abordi el conflicte i entri en la fase resolutiva amb la negociació del referèndum. La portaveu dels republicans, Raquel Sans, ha explicat en roda de premsa que entre els partits “corren documents” i que es comença a entrar ja en la “fase més tècnica de l’amnistia”. Sans ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “faci el favor d’espavilar” si vol ser investit i ha advertit que els republicans no acceptaran “propostes d’última hora”.

En relació a l’avís del dirigent dels comuns Jaume Asens que posar ara l’autodeterminació sobre la taula dificultaria un acord per la investidura de Sánchez, la portaveu d’ERC ha afirmat que “si vol descafeïnar les negociacions, és la seva responsabilitat”. A més, ha recordat Sánchez que “mentre se’n riu i menysté Alberto Núñez Feijóo” ell tampoc té els vots assegurats. “Haurà de treballar si vol ser investit”, ha argumentat i ha reiterat que les condicions d’ERC són: amnistia, autodeterminació i benestar de la ciutadania”.

Raquel Sans ha reclamat que es comenci a emprendre “el rumb cap al referèndum” perquè dona l’amnistia per descomptada. “Portem molt de temps treballant en aquest sentit i en l’acord de la Mesa del Congrés ja es va signar que acabi el procés de desjudicialització” de la política, ha afegit. També ha explicat que la coordinació entre forces independentistes és “necessària”: “Si tots reclamem el mateix no té cap sentit que tothom vagi per lliure”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari