El PSC votarà en contra de totes les propostes de resolució sobre l’amnistia al Parlament

Els socialistes només donaran suport a les seves iniciatives sobre el conflicte polític al debat de política general

Salvador Illa

El PSC té previst votar en contra de totes les propostes de resolució que defensin l’amnistia al debat de política general al Parlament de Catalunya. Fonts dels socialistes han subratllat que no donaran suport a cap iniciativa que no siguin les seves sobre la resolució del conflicte polític.

Concretament, el PSC ha registrat una proposta que defensa prioritzar el diàleg dins del marc de la Constitució per “millorar la convivència”, i han indicat que aquesta és l’única que votaran. Fonts del PSC remarquen que volen “mantenir-se fidels als principis de prudència, paciència i discreció”.

La negativa del PSC a validar l’amnistia al Parlament coincideix amb les negociacions amb els grups independentistes per facilitar la investidura com a president del govern central del socialista  Pedro Sánchez. En el marc del debat, tots els grups han dedicat algunes propostes al conflicte polític català, però tots ho han fet per separat.

Els tres grups independentistes han presentat iniciatives sobre amnistia i autodeterminació, cadascuna amb els matisos estratègics que defensa cada partit, mentre que els comuns s’han limitat a defensar l’amnistia sense entrar en la qüestió del referèndum. Per la seva banda, Vox, Cs i el PPC han registrat les seves pròpies propostes per demanar que es rebutgi l’amnistia.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari