El PP pressiona el PNB per la investidura de Feijóo

Els nacionalistes bascos reiteren que "no hi ha cap via" per a investir el candidat popular

    Aitor Esteban (ACN)

    El PP insisteix en la investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Malgrat el resultat de la votació de la Mesa del Congrés (139 vots a favor de la candidata popular a la presidència, Cuca Gamarra) i el fet que només sumaria 172 vots amb Vox, UPN i Coalició Canària, els populars sostenen que el rei Felip VI ha de designar el seu líder com a candidat un cop conclogui la ronda de consultes amb els grups parlamentaris d’aquest dilluns i dimarts. En declaracions a la COPE, el vicesecretari Institucional del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que si el rei designa Feijóo com a candidat, aquest iniciarà una ronda de contactes, i ha apuntat directament el PNB (5 diputats), a qui ha advertit que si rebutja un acord amb el PP, acabarà assumint un “paper irrellevant”.

    González Pons ha admès que Feijóo ja s’ha posat en contacte amb el PNB, i ha afirmat que la direcció dels nacionalistes bascos hauria d’aprofitar el paper de clau de volta que li han donat les urnes en comptes “d’incrustar-se a l’ombra” del socialista Pedro Sánchez. En declaracions a la Cadena Ser, el portaveu del partit al Congrés, Aitor Esteban, ha insistit de manera taxativa que per als nacionalistes bascos “no hi ha cap via per a una investidura de Feijóo”: “Ho hem dit tota la campanya electoral, durant mesos i anys, que no participarem en cap operació on hi hagi Vox”, ha sentenciat.

    Amb tot, Esteban ha afirmat que la ronda de contactes del rei amb els grups és “una mica precipitada” perquè ell “no li podrà dir gran cosa”, ja que “encara no s’ha negociat sobre la investidura i hi ha poc més a dir del que se sap dels mitjans”. “No hem tingut cap reunió per parlar, i no sé si el rei dimarts a la tarda podrà dir quin candidat proposa, perquè la inseguretat sobre les majories és absoluta”, ha assenyalat.

    (Visited 97 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari