Quin fundador del grup Koiné considera que l’expressió “és català qui viu i treballa a Catalunya” ha fet molt de mal?

Josep Maria Virgili i Ortiga. El catedràtic d’institut jubilat de llengua catalana i fundador del grup Koiné considera que l’expressió de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol “és català qui viu i treballa a Catalunya” és “una de les frases que més mal ha fet”. Ho ha afirmat en una entrevista que li ha fet el mitjà digital Vilaweb i que es va publicar el passat 13 d’abril.

“Seguint l’exemple de Dinamarca, tothom que hi viu i hi treballa no és danès. Aquí hi ha gent que no se senten catalans en absolut”, considera Virgili, que és un referent del món patriòtic català pel que fa a l’ús de la llengua. Acaba de publicar el llibre “Si m’ho permeteu”, una expressió que utilitza sovint en els seus missatges a X i les seves intervencions habituals als mitjans de comunicació independentistes. S’hi presenta com “una vida de compromís i lluita al servei de la llengua i el país”.

Virgili es dedica a corregir tot allò que considera castellanismes. En la mateixa entrevista, explica que “Ara hi ha un programa de televisió que es diu Està passant; això és absurd en català. Com pots estar alhora en un lloc i, a més a més, passar? Si passes, no estàs. I si estàs, no passes. Si estem en aquesta sala, no passem. “Està passant” és contradictori”.

Segons aquest influencer obsedit pel tema del català, el programa de TV3 s’hauria de dir “Ara passa” i viure i treballar a Catalunya no és suficient per ser català.

(Visited 370 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari