Capella carrega contra el govern central i demana accelerar el traspàs de Rodalies

Territori ha convocat el pròxim dilluns la comissió mixta per tractar les darreres incidències

La consellera de Territori, Ester Capella, a Barcelona (ACN)

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha carregat contra Renfe i l’executiu central arran de la incidència que s’ha registrat aquest dijous a les màquines de venda de tiquets i ha lamentat que la normalitat del servei “sigui l’excepció a Rodalies”, tot exigint que s’acceleri el traspàs a la Generalitat. “Que Rodalies col·lapsi i sigui obsoleta és responsabilitat dels diferents governs de l’Estat”, ha assenyalat la consellera.

L’avaria de les màquines de venda de Renfe que ha generat problemes a bona part dels usuaris aquest dijous és “l’enèsima incidència” d’un servei que Capella considera que ha quedat “obsolet” per culpa de la “desinversió” dels diferents governs centrals. La titular de Territori ha tornat a retreure a l’executiu del PSOE i Sumar que no compleixi amb el que s’ha pressupostat i, en canvi, en altres territoris se superi el 100%.

“Quan no és una falla informàtica és que el tren no surt a l’hora o falten maquinistes o els hi han robat cable o els cau un arbre a la via”, ha assenyalat la consellera, que ha exigit accelerar el traspàs de Rodalies perquè, segons ha dit, amb el govern espanyol és “un desgavell i un desastre”. Capella considera que el problema ve de la inversió de 10.000 milions d’euros que va fer l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, i de la qual “no s’ha arribat al 10%”. “D’aquí plora la criatura”, ha ironitzat la titular de Territori.

La consellera ha demanat també que els representants de la comissió mixta entre la Generalitat i Renfe es presentin a la convocatòria del pròxim dilluns 6 de maig, on es preveuen tractar diversos temes com el problema amb les màquines o el robatori de coure. “Esperem que atenguin la nostra convocatòria perquè, si no ho fan, serà la demostració que els catalans els importem ben poc, com portem important-los ben poc tots aquests anys de desinversió”, ha reblat.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari