La Generalitat valorarà la setmana que ve si pot aixecar l’emergència al Ter-Llobregat

Els embassaments de les conques internes de Catalunya ja superen el 21% de la seva capacitat

    El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en una atenció a la premsa a Collserola (ACN)

    El Govern de la Generalitat de Catalunya valorarà la situació dels embassaments i decidirà la setmana que ve si pot aixecar l’emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat després de les pluges dels últims dies, que encara podrien continuar. En una atenció als mitjans, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que esperaran uns dies perquè l’aigua de les pluges i de les neus entri als embassaments.

    En la reunió de la comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana vinent també es volen analitzar els consums que s’esperen durant l’estiu. Mascort ha advertit que volen treballar amb escenaris a mitjà termini i estar segurs que, si aixeca l’emergència i les restriccions que implica, no hauran de fer marxa enrere al cap de pocs dies.

    Les pluges dels darrers dies han beneficiat notablement els embassaments de les conques internes, que ja superen el 21% de la seva capacitat, fet que no passava des del 20 d’octubre del 2023. Segons l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’aquest dijous amb dades agregades de dimecres 1 de maig, les reserves a les conques internes arriben als 147,69 hectòmetres cúbics (hm³), 11,5 més en un sol dia.

    Pel que fa als pantans del sistema Ter-Llobregat (Sau-Susqueda, la Baells, Sant Ponç i la Llosa del Cavall), les reserves ja havien superat el 20% dimarts (20,48%) i, segons la darrera xifra feta pública per l’ACA, estan ara al 22,2%, amb 136,1 hm³ d’aigua acumulats.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari